2017 is al weer over de helft. Een goed moment om te checken of je nog op de hoogte bent van de mode wat betreft het versieren van je hals. De 6 belangrijkste kettingtrends van dit jaar:

1. De Gepersonaliseerde Ketting

De welbekende dogtag, een naamplaatje welke gebruikt werd in het leger, of een wat minimalistische versie van deze klassieker is een eenvoudige doch modieuze nekversiering die dit jaar zeker gezien mag worden.

Beroemde zanger met een dog tag sieraad

Justin Bieber is ook fan van de dog tag!

2. De Doe het zelf-chique Ketting

Veel sieraden die je in de winkel tegenkomt hebben een hoog ‘dat kan ik zelf ook wel maken’ gehalte. Dat heeft alles te maken met de gebruikte materialen en texturen. Het gebruik van dikke schakels, verschillende metalen door elkaar en een over het algemeen ijzerwinkel karakter maken dat je het idee krijgt dat je voor dit type kettingen beter langs de Gamma kunt gaan dan je locale juwelier.

3. De Choker 2.0

Een klein sieraad wat strak om de nek heen zit, een beetje als een halsband, is al lang niet meer nieuw. Dit jaar zijn ze wel een stuk groter geworden, wat soms de illusie kan geven alsof iemand een halssteun moet dragen als resultaat van een whiplash.

4. De Statement Ketting

Als reactie op de recente choker obsessie (ook al is die dus ook in formaat aan het toenemen) komt de oversized ketting weer helemaal terug. Een hoop grote, ruw verwerkte stenen en elementen maken deze ketting enorm opvallend. En ook zijn deze kettingen niet heel subtiel, ze kunnen zowel formeel als informeel gedragen worden.

5. De Gelaagde ketting

Een ketting is natuurlijk ideaal om je kledingkeuze een boost te geven. Door een gelaagde ketting te gebruiken geef je je outift ook nog eens een paar extra dimensies. Een gelaagde ketting kun je zelf samenstellen door verschillende type kettingen te combineren.

6. De ketting met veel stenen

Als laatste op de lijst maar daarom niet minder bij de tijd: een ketting met veel verschillende stenen. Om die boho-chique stijl te creëren kun je mooie gekleurde stenen zoals amethist, kwarts en gekleurd kristal aan een gouden of zilveren kettinkje combineren. Mooi om je dagelijkse kloffie mee op te waarderen.